06-09-2008

S.V. Epe A1 – Fc Horst A1

“Prijsschieten voor beginners?”

Jaja, daar gingen we dan, een nieuw seizoen vol kansen en mogelijkheden, te beginnen tegen de fc Horst uit Ermelo.
Nooit gezien, nooit gesproken, nooit van gehoord, wat wisten we dan wel van hun, vrij weinig.
We wisten wel dat men uit de 2de klasse kwam en wij moesten waken voor onderschatting.
We begonnen de wedstrijd dan ook gespannen, maar wel met de druk naar voren.
Heso a.k.a. de Griekse ster, Alsiemaarraakis kreeg in de eerste minuut als direct een grote kans opgelegd, hij mistte hem.
Daarna gingen we fris en fruitig  door met aanvallen waar verschillende kansen uit voortkwamen.
De vrijheid die we kregen was ongekend, men leek af en toe wel aan de kant te stappen.
Maar er gebruik van maken deed men zeker niet, Heso kon de bal maar niet in ’t netje leggen, net als een paar andere.
Maarja, een kwartier voor de rust, bleek de neus van Heso toch nog een neus voor de goal te worden.
Kevin bood hem een niet te missen kans die hij knap verzilverde; 1-0.
Na de goal werd het allemaal wat onrustiger en nam de aanvalsdrang toe waar het geduld af nam.
Men wilde te graag, en dit mondde dan ook uit in veel balverlies.
Echt te waken voor de counter hoefden we ook niet want, echt gevaarlijk kon je het spel van Horst ook niet echt noemen.
Op naar een lekkere stevige bak pickwick dan.
In de rust werd ons verteld geduldig te zijn en dat de kansen vanzelf wel kwamen.
Tim kwam voor de Griek, Jasper ging naar de spits.
5 minuten na rust was het al raak, Mechiel legde de bal terug op Jasper, die hem met moeite in de lange hoek legde: 2-0.
Daarna ging het rap, de 3-0 kwam voort uit een mooie combinatie.
Via Amed, Jasper en Kevin, kwam de bal bij Koldie terecht, die de bal langs de keeper schoof.
De 4-0 kwam van de voet van Kevin.
Daarna gingen we achteruit lopen waardoor we het onszelf iets moeilijker maakte, en hier kwam dan ook meteen de 4-1 uit; De details lat ik maar achterwege er zaten een paar miscommunicaties in het netwerk zegmaar.
Daarna gingen we weer iets vooruit voetballen, waarna Kevin na de 5-1 de eindstand op 6-1 zette.
Een makkelijke pot, maar met iets meer concentratie en effectiviteit had de eindstand in de dubbele cijfers gezet moeten worden.
Les voor vandaag is dat men niet moet gaan verslappen, dit kan je tegen toppers de kop kosten.
Volgende week wacht de polder op ons, Dronten wel te verstaan.
Kortom, windjack mee, paraplu mee, geen pet op en goan!